Start-Up Pitch Wedstrijd

Ieder jaar geeft de All Energy Day ook een podium aan start-ups. Dit jaar zullen 4 start-ups strijden om de prijs van 5,000 euro gesponsord Postcode Loterij Green Challenge door een pitch van 7 minuten te geven. Welke start-up heeft het beste idee om de energietransitie te versnellen?

De vier geselecteerde deelnemers zijn:

Een lamp die je geen stroom maar water moet geven: klinkt heel vreemd, maar als het aan de Nederlandse productdesigner Ermi van Oers ligt dan staat zo'n lamp straks bij jou in de woonkamer. Living Light is een lamp die zijn energie haalt uit het proces van fotosynthese dat plaatsvindt in planten. Er komt niet genoeg licht af om een als een volwaardige lamp te fungeren, maar als nachtlamp of sfeerlicht doet een Living Light het prima. En het bijzondere is: hoe beter je voor de plant/lamp zorgt, hoe meer licht deze zal geven.

RYSE is een start-up die op een effectievere manier wil bijdragen aan de wereldwijde energiebehoeften door windturbines op grotere hoogten op te hangen om te profiteren van stabiele en sterke windsnelheden om de stroomopwekking te vergroten. De HAPS, een Hybride Airborne Power System, maakt gebruik van helium en een aerodynamische vorm om lift te bereiken. Nieuwe nanomaterialen zijn opgenomen in het ontwerp om helium lekkage te voorkomen en zorgen voor een sterk, duurzaam en lichtgewicht platform dat ook de integratie van zonnecellen mogelijk maakt. Dit zal de onderhouds- en operationele kosten verminderen en de overgang naar hernieuwbare energiebronnen helpen versnellen.

Super is een maandelijks abonnement op duurzame woningbouw technologieën waarmee huiseigenaren kunnen besparen op hun energierekening zonder voorafgaande investeringen. Duurzaam leven met één druk op de knop.

Qlayers voegt functies toe aan grote oppervlakken met een geautomatiseerd verfproces. De hoge kosten van onderhoud aan offshore windturbines zijn voor een groot deel te wijden aan het jaarlijkse handmatig aanbrengen van de coating. Door het geautomatiseerd printen van state-of-the-art coatings op het oppervlak van windturbinebladen, kunnen ze zelf-schoonmakend, zelf-helend en aerodynamisch efficiënter worden. Het team van 9 gepassioneerde technische studenten en graduates van de TU Delft, wil zo snel mogelijk het gevaarlijke en ongezonde verfproces van windturbines opschonen en zo windenergie goedkoper maken!